Auto kuća Alfa

Subotica

Jovana Mikića 18
24000 Subotica

Radno vreme

Prodaja Servis
Nedelja - -
Ponedeljak 08.00-16.00 08.00-16.00
Utorak 08.00-16.00 08.00-16.00
Sreda 08.00-16.00 08.00-16.00
Cetvrtak 08.00-16.00 08.00-16.00
Petak 08.00-16.00 08.00-16.00
Subota 08.00-13.00 08.00-13.00
 MZD Connect

“Connection is everything. We connect you to the road, to your environment and to the world around you.”

Takao Kijima

Former Program Manager MX-5 Mazda Japan

Osećaj jedinstva

 

Zahvaljujući sistemu MZD Connect, u toku ste sa zahtevima modernog sveta i istovremeno sigurno povezani sa putem, što vam daje potpunu kontrolu. Obavite zadatak pred vama bez odvraćanja pažnje sa puta i prilagodite navigacijske i komunikacijske postavke automobila dok vam je pažnja usmerena na čisto zadovoljstvo i užitak u vožnji. Savršen odraz koncepta Jinba Ittai.

USMJERENA NA VAS

Vozačevu stranu smo sasvim prilagodili vozaču i pobrinuli se da su sve komande idealno razmeštene. Stvorili smo sigurno, bezbrižno iskustvo vožnje u kojem možete uživati jer su vam sve potrebne informacije u vidokrugu. No, to ne znači da smo zaboravili potrebe suvozača. Njihova strana pruža osećaj slobode i sigurnosti u otvorenoj, prostranoj i opuštajućoj atmosferi.

 

Navigacione, komunikacijske i zabavne informacije prikazuju se na displeju od 7 inča kojim se upravlja displejom osetljivim na dodir, glasovnim naredbama ili HMI-commanderom. Displej je smešten na iznad centralne konzole (a ne u njoj) i omogućava ugao gledanja od 16°. Zbog toga manje odvraća pažnju i lakše ga je videti, što vas i vaše putnike povezuje sa putem, okruženjem i svetom oko vas.

OSEĆAJTE SE POVEZANI

Zahvaljujući sistemu MZD Connect, možete jednostavno i sigurno upućivati i primati pozive putem integrisane funkcije Bluetooth®. Primajte tekstualne poruke i odgovarajte koristeći se unapred sastavljenim odgovorima. Sistem MZD Connect smešten je u nivou pogleda vozača te vam takođe omogućava pristup brojnim informacijama putem spojenog pametnog telefona, kao što su audioknjige, izveštaji o sabraćaju u realnom vremenu i nalozi elektronske pošte. Aplikacija aha™ omogućava vam korišćenje društvenih mreža, uključujući Facebook i Twitter. Možete reprodukovati muziku putem kompatibilnog pametnog telefona, pa čak i slušati internet radio stanice.

Biti povezan znači biti dovoljno fleksibilan da se možete prilagoditi bilo kakvoj situaciji. Mazdin novi sistem za povezivanje MZD Connect radi gotovo poput pametnog telefona - moguće ga je ažurirati novim funkcijama kada postanu dostupne. To znači da sistem vašeg automobila neće nikada zastareti i uvek će pratiti vas i put.

JEDNOSTAVNA UPOTREBA

HMI COMMANDER


Osmišljen tako da mu se može pristupiti lako i uz minimalno skretanje pažnje sa vožnje, novi HMI commander praktično je smešten između vozačevog i suvozačevog sedišta. Njime se poboljšava upravljanje sistemom za zabavu i informisanje „na slepo“. Omogućava vam izmenu postavki vozila i sigurno pregledanje informacija pomoću sistema MZD Connect dok vozite. U takvom je položaju da vozač može koristiti točkić prirodnim pokretom, bez ikakvih teškoća, a pametne glasovne naredbe sistema takođe vam omogućavaju menjanje radio stanica, zumiranje karte ili traženje telefonskih kontakata na jednostavniji i sigurniji način nego ikada ranije.

OSTANITE INFORMISANI

Pomoću aplikacija sistema MZD Connect možete nadgledati potrošnju goriva, prikazivati status sistema i-STOP vozila i dobijati informacije o sledećem datumu održavanja, kao i upozorenja vozila.

 

MZD-Connect ima i navigacioni sistem s pristupom besplatnim ažuriranjima evropskih karata u razdoblju od tri godine. U sistemu možete izabrati dvodimenzionalni ili trodimenzionalni prikaz karata, a imate i različite opcije rute – najbržu, najkraću, najekonomičniju i najlakšu. Možete i pretraživati zanimljiva mesta dok vozite.

*Mogu postojati funkcionalna i regionalna ograničenja.

**Navigacija je opcionalna dodatna funkcija koja se dobija uz doplatu

PREGLED PUTA

AKTIVNI VOZAČKI DISPLEJ (ACTIVE DRIVING DISPLAY, ADD)

 

Uz Mazdin novi aktivni vozački displej izbegavate ometanja jer se odmah ispred vas, u vašem vidnom polju, prikazuju ključne informacije o vožnji. Prikazuju vam se informacije u realnom vremenu, kao što su brzina vozila, tempomat, uputstva za navigaciju od skretanja do skretanja, kao i status aktivnih sigurnosnih sistema, uključujući upozorenja. Važne informacije se prikazuju u boji na jasnom displeju visoke rezolucije ugrađenom iznad instrument table, direktno u vidokrugu vozača, da bi se pokreti oka i smetnje sveli na najmanju moguću meru. Tako možete uživati u vožnji koja je pred vama bez skretanja pažnje sa puta.

DRIVE TOGETHER

Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na sopstvenoj koži. Proverite ponudu modela,  potražite Mazda partnera ili rezervišite probnu vožnju.

Jedinstvo automobila i vozača

Drive Together

Jedinstvo automobila i vozača

Saznajte više

Dizajn

Čisti užitak u vožnji

Saznajte više
Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

Konfigurator

Konfigurišite svoju idealnu Mazdu

Saznajte više
Probudite vozača u sebi

Mazda MX-5 RF

Probudite vozača u sebi

Saznajte više

Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i spoljašnje opreme mogu se razlikovati od modela namenjenih srpskom tržištu.

Login